Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Bahar Aylarında Gardırobunuzun Olmazsa Olmazı: Kemerler

Bu sene gardırobunuzu bahar ve yaz aylarına hazırlamak çocuk oyuncağı olacak.  Tek yapmanız gereken, doğru kemerleri seçmek. Nasıl g...


Bahar Aylarında Gardırobunuzun Olmazsa Olmazı: Kemerler

Bu sene gardırobunuzu bahar ve yaz aylarına hazırlamak çocuk oyuncağı olacak. 

Tek yapmanız gereken, doğru kemerleri seçmek. Nasıl geçen senenin bir numaralı aksesuarı büyük kolyelerdiyse, 2012’nin olmazsa olmazı da gösterişli kemerler. İnce ve fosforlulardan beli saran süslü korse kemerlere kadar bu bahar kemerler her yerde.

Stilist Fawn Cheng, “Kemer, en sıradan elbiseye bile şıklık katabilir,” diyor ve ekliyor; “Giymekten sıkıldığınız bir elbiseyi ya da bedeninize büyük gelen bir bluzu parlak renkli bir kemerle bambaşka bir kıyafet haline getirebilirsiniz.” Bir masa örtüsü kadar bile seksi bulmadığınız büzgülü bir tişörtünüz mü var? Geçen yaz satın aldığınız, ama artık modası geçmiş boho tarzı bir bluzu ne yapacağınıza karar veremiyor musunuz? Cheng’e sorarsanız, “Güzel bir kemerle beğenmediğiniz kıyafetleri bile yepyeni bir tarza kavuşturabilirsiniz”.

Kemerler, vücudunuzu olduğundan daha güzel göstermek için de elverişli aksesuarlar. Eğer gövde kısmınız kısaysa, kemeri belinizden aşağıda kullanmak gövdenizin daha uzun görünmesini sağlayacaktır. Modern bir görünüm için zincirli bir kemeri tercih edebilirsiniz. Gövde kısmınız uzun mu? O zaman belinizi saran kalın bir kemerle vücut oranlarınızı dengeleyebilirsiniz.

Bahar ve yaz aylarında gardırobunuzda bulundurmanızın yerinde olacağı dört kemer modelini aşağıda aktarıyoruz:

1. Gösterişli kemerler. İnce ya da kalın, elastik ya da deri, bu sezon revaçta olan kemer modeli, altın, gümüş veya pirinç kaplama madalyon tokalı olanlar. Cheng’in bu kemerlere ilişkin önerisi, vücut hatlarını ortaya çıkartan bir elbisenin üzerine, belden yukarı – göğüs kafesinin hemen altına – takarak şıklık yaratmak. Ya da daha sade bir şıklık için İspanyol paça kotunuz ya da pantolonunuzla birlikte ince metal bir kemer de kullanabilirsiniz.
2. Renkli Kemerler. Taze meyve sepeti: Cheng’in bu sezonun canlı renklerdeki kemerlerine verdiği isim bu. Fuşya, kavuniçi, açık mavi, mercan rengi ya da fıstık yeşili kemerler, düz ya da beyaz bir kıyafete renk katmanın mükemmel bir yolu. Ya da yepyeni bir tarza kavuşmak istiyorsanız, pembe bir hırkanın üstüne küf yeşili rugan bir kemer de takabilirsiniz.
3. Safari-tarzı kemerler. Bahar defilelerinde mankenler, sahneyi hayvan ve kamuflaj baskılı, haki, kahverengi ve zeytin yeşili kıyafetlerle süslediler. Kullanılan aksesuarlar ise modacıların salaş bel çantalarına yepyeni bir yorum getirdiklerini ortaya koyuyordu: örneğin, parlak deriden enfes bir kayış, bele iki kere dolanmış –biri pantolonun kemer bölümüne, diğeri de onun hemen altına – bir uçtan bağlanmış, diğer uçta ise küçük deri bir çanta yer alıyor. Kemer-çantalar, kollarınızı yormadan malzemelerinizi taşımak için mükemmel bir yol.
4. Korse Kemerler. Beli sımsıkı saran kalın kemerler, kadınsı kıvrımları ortaya çıkartır. Korse kemerlerin özellikle metalik olanları, bu bahar ve yaz aylarında giyeceğiniz peplum etekler için harika bir tamamlayıcı olacak. Kusurları daha iyi örten deri versiyonlarında ise her gün kullanabileceğiniz eğlenceli çeşitler bulabilirsiniz. Deri korse kemerler, geleneksel trençkotlarla, vücuda yapışan ceketlerle ya da yüksek belli bir pantolonun üzerine giyilmiş beyaz bir tişörtle harika görünecektir. Korse kemerler, geçici bir trend olabilir, bu yüzden de bu parçaya gereğinden fazla para harcamamalısınız.


By Shelley Levitt for The Style Glossy


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe