Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Bahar Saçları: Kısa Modeller

Kısa saçın sade ve seksi görüntüsünü seviyor, ancak Victoria Beckham’ınki gibi olağanüstü elmacık kemikleri bende yok diyorsanız, bu b...


Kısa saçın sade ve seksi görüntüsünü seviyor, ancak Victoria Beckham’ınki gibi olağanüstü elmacık kemikleri bende yok diyorsanız, bu baharın saç modeli trendleri sizi gerçekten heyecanlandıracak. 

Bu bahar omuz boylarında, kırpık kesimler moda ve uzun saçlar için de yepyeni model seçenekleri mevcut.

Zahmetsiz Saç Modelleri
Omuzlara dökülen, kırpık kesim, her yüz biçimine göre özel olarak tasarlanması gereken, uçları küt kesilmiş saç modelidir. Blake Lively gibi pek çok yıldızın tercih ettiği, dağınık bırakılmış saç modelinin daha kısa bir versiyonudur bu. Stilist Byron Williams, “Bu kesimi denemek istiyorsanız tek yapmanız gereken, saçınızdan beş ya da altı kat kesmek,” diyor. “Çoğu modele göre çekinmeden tercih edebileceğiniz bir kesim, çünkü istediğiniz takdirde uzatması kolay, dolayısıyla aylarınızı adamanıza gerek kalmadan hoş bir değişiklik yapabiliyorsunuz,” diye ekliyor.

Omuz boyunda bob tarzı kesim, hem yuvarlak kesime göre daha kullanışlıdır hem de uzun saça göre daha gösterişli. Drew Barrymore’un saçlarını tasarlayan Williams, “Uçun saçın modası hiçbir zaman geçmez,” diyor. “Ama yıldızlar, bu kesimi deniyorlar çünkü daha canlı ve zarif. Aynı anda hem daha derli toplu hem de daha şık görünüyor.”

Yüz Biçiminize Göre Saç Kesimi
  • Yuvarlak Yüz Yüz biçiminizi daha oval göstermek için yüzünüzü çevreleyecek uzun perçemleri tercih edin.
  • Küçük yüz Saçınızı yana ayırmak da kısa perçemlerle çene boyundan omuz boyuna katlar da yüzünüzü olduğundan büyük gösterir.
  • Tüm yüz şekilleri Bu modelin asimetrik versiyonları, küçük, yuvarlak ve oval olsun, tüm yüz şekillerine yakışır.
Saçınıza Tarz Vermek
Bohem bir tarz elde etmek istiyorsanız, o gün saçınızı yıkamayın, böylelikle saçınız daha hacimli görünür. Fındık büyüklüğünde parlatıcı serumu avucunuza alıp saçınıza sürün. Buklelerinizi elinizle dağıtarak düşük ayarlı bir fön makinesi ya da difüzörle saçınıza ısı verin. Saç uçlarınızı düzleştirmek için de geniş makaralı bir bukle maşası kullanın, dalgaların tek biçimli, kıvrımların da çok fazla olmamasına edin. Görüntünüzün fazla şık ya da tarz değil de özgün ve dağınık olması gerekiyor. Son olarak da saç spreyi sıkın.

Stilist Shai Amiel, gün içinde mükemmel bir görüntü yaratmak için saçınızı örmenizi öneriyor. Saçınızın arkasından rastgele bölümler alıp şeritlerle örün. “Saçlarınızın arasından omuzlarınıza dökülen ince şerit örgüler, gerçekten çok hoş görünür,” diyor. Yatmadan önce örgüleri saçınızda bırakıp sabah çözerseniz dalgalı bir stil elde edebilirsiniz.

Kırpık Bob Kesimini Taklit Edebilirsiniz
Saçlarınız uzun ve katlıysa ama yine de dağınık kırpık tarzı denemek istiyorsanız, saçınızın arka uçlarını bir araya getirip ensenizde içe doğru sarın, önerisinde bulunuyor Amiel. Sonra da saçınızı iğneli tokalarla tutturun. Saçınızı çevreleyecek biçimde ön taraftan, küt bir görüntü yaratmak için de arka taraftan rasgele katları ayırın. “Bu tarzı hem kısa süreli olarak kullanabilirsiniz hem de saçınızda değişiklik yapmış olursunuz,” diyor Williams. “Bu tarzın en iyi tarafı da budur.”

By Alison Singh Gee for The Style Glossy

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok