Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Çocuğu ertelemek belki de geç kalmak olacak!

Kadın yaşının ilerlemesi ile yumurtlama kapasitesi azalmaktadır. Belirli yaştan sonra ne yazık ki tüp bebek tedavisi ile hem elde edil...

Kadın yaşının ilerlemesi ile yumurtlama kapasitesi azalmaktadır. Belirli yaştan sonra ne yazık ki tüp bebek tedavisi ile hem elde edilen yumurta sayısı azalmakta, hem de yumurtaların kalitesinde düşme görülmektedir.

Kadıköy Şifa Sağlık Grubu Tüp Bebek Merkezi ekibinden Op.Dr.Furkan Kayabaşoğlu tüp bebek tedavisinde başarıyı belirleyen en önemli faktörlerden birinin kadının yaşı olduğunu vurgulayarak, ''Kadın yaşının ilerlemesi ile yumurtlama kapasitesi azalmaktadır. Belirli yaştan sonra ne yazık ki tüp bebek tedavisi ile hem elde edilen yumurta sayısı azalmakta, hem de yumurtaların kalitesinde düşme görülmektedir” dedi. Furkan Kayabaşoğlu “Bu nedenle anne olma yaşına karar verirken tüp bebek tedavisini bir garanti gibi görmek doğru değildir.” ifadesini kullandı.

Kayabaşoğlu yaptığı açıklamada, tüp bebeğin günümüzde birçok çift için büyük umut olduğunu, tedavinin kadından elde edilen yumurtalarla erkeğin spermlerinin laboratuvar ortamında bir araya getirilmesini ve embriyoların elde edilmesini sağlasa bile, yumurta ve sperm kalitesinin bu tedavinin başarısında anahtar rol oynadığını belirtti.

Kadınların yumurtalıklarındaki yumurta havuzları ile hayata geldiklerini ve doğumda yaklaşık bir milyon olan yumurta sayısının, ergenlik yıllarında 400 bin civarında olduğunu kaydeden Dr. Kayabaşoğlu ergenlikle birlikte her adet döneminde bu yumurta havuzunda biraz daha yumurtanın kaybolduğunu söyledi. “Bu nedenle yıllar geçtikçe hem yumurta sayısı azalmakta, hem de doğumdan itibaren kadının yaşı gibi yumurtaların yaşı da artmakta, yumurtalar da yaşlanmaktadır.” diyen Dr. Furkan Kayabaşoğlu, tüp bebeğin işte bu nedenle ileri yaşlara bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

40 yaş sonrası tüp bebek başarısı hızla azalıyor!

Tüp bebek tedavi sonrası gebelik başarısının 38 yaşına kadar pek azalmadığını ancak 40 yaş sonrası başarının hızla azaldığını, 42 yaş sonrası başarı oranlarının hiç de beklenen kadar yüksek olmadığını anlatan Dr. Kayabaşoğlu, genç çiftlerde üst üste üç tüp bebek tedavisi toplam gebelik oranının %90’lara ulaştığını, 42 yaş sonrası ise bu oranın %30’lara ulaşmadığını ifade etti.

Çocuğu erteliyorsanız mutlaka bir doktora danışın!

Op.Dr.Furkan Kayabaşoğlu 
Günümüzde kadınların sosyal hayatımızda daha etkin olduklarını, kariyer beklentilerinin evlilik ve annelik planlarını daha ileri yaşlara ittiğini belirten Dr. Furkan Kayabaşoğlu, geç yaşta evlenen çiftlerin, yakın gelecekte çocuk planlamasalar bile, mutlaka üreme sağlığı ile ilgilenen kliniklerden danışmanlık almalarını, gelecek planlarını bu değerlendirme sonuçlarına göre sağlıklı şekilde yapmalarını önerirken, “Klinik pratiğimizde hayatın ve iş dünyasının kargaşasından çocuk yapmayı erteleyen çiftlerle çok sık rastlamaktayız. Tabi ki herkes yaşamını kendi istekleri doğrultusunda planlayabilmeli, ama önemli olan bunu yaparken tüm yönleriyle, sağlıklı bir planlama yapıldığından emin olunmasıdır.” dedi.

Kadında yapılacak bazı hormon testleri ve ultrasonografi incelemesi, erkek de ise sperm analizi ile sadece birkaç saat ayırarak hayatlarındaki bu en önemli konuda bilgi sahibi olunabileceğini, ertelemenin belki de geç kalmak olduğunu vurgulayan Kayabaşoğlu, kök hücre çalışmalarının gelecekte yaş faktörü için çözüm olabileceğini umduğunu söyledi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe